Negen blauwe vlaggen voor Goeree-Overflakkee

14 mei 2014

Op donderdag 8 mei vond de uitreiking plaats van de Blauwe Vlag in IJmuiden aan zee. Goeree-Overflakkee ontving maar liefst negen blauwe vlaggen. Het strand bij strandovergang Westerduinpad en familiestrand Brouwersdam  in Ouddorp ontvingen de Blauwe Vlag. Ook in de jachthavens Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet, jachthaven van Middelharnis, Herkingen Marina, WSV Herkingen,  Marina Port Zélande in Ouddorp, WSV Oude-Tonge en WSV Ooltgensplaat wappert de Blauwe Vlag. 

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens.  Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder heeft geleverd voor schoon en veilig (zwem)water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Hier mogen we trots op zijn!
Wethouder Arend Jan van der Vlugt, die onder meer Eilandmarketing en Openbare Werken (waaronder havens en stranden) in zijn portefeuille heeft, geeft enthousiast aan: “Ik ben met recht trots op de betrokken watersportondernemers en -verenigingen en op de gemeentelijke medewerkers die jaarlijks zorgen voor de kwaliteit en veiligheid van onze stranden en havens. Dit jaar hebben WSV Oude-Tonge en Ooltgensplaat voor het eerst een Blauwe Vlag ontvangen. Een mooie prestatie. Van Ouddorp tot Ooltgensplaat wapperen nu Blauwe Vlaggen. Hier mogen we trots op zijn!  Dit betekent overigens niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Kwaliteit en duurzaamheid vragen continu de aandacht.”  

Blauwe Vlaggen in Nederland
De Blauwe Vlag werd dit jaar uitgereikt aan 100 jachthavens en 59 stranden. De Blauwe Vlag wordt toegekend door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting.