Wmo-Adviesraad: handreiking voor herziening mantelzorgbeleid

23 januari 2015

Op woensdagmiddag 21 januari overhandigde de heer Wim van der Kamp, secretaris van de Wmo-Adviesraad, een adviesdocument aan wethouder Gerrit de Jong van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het document bevat informatie en aanbevelingen voor het door de gemeente nog op te stellen nieuwe mantelzorgbeleid. Wethouder De Jong heeft het adviesdocument met dank in ontvangst genomen. Hij is blij met het advies en heeft toegezegd het te betrekken bij het op te stellen beleid door de gemeente. Op dit moment werkt de gemeente Goeree-Overflakkee aan een herzien mantelzorgbeleid. De verwachting is dat  het nieuwe mantelzorgbeleid medio 2015 gereed is.

Namens de Wmo-adviesraad waren naast Wim van der Kamp ook aanwezig: Cor Hameeteman, Sylvia Verwijs, Jan van Gurp en Piet Vervloet. De Wmo-adviesraad ondersteunt de gemeente bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De adviesraad geeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies.

De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee bestaat uit dertien vertegenwoordigers van belangenorganisaties of bewoners uit de gemeente Goeree-Overflakkee met een onafhankelijke voorzitter.