Intentieverklaring plan Dorpstienden getekend!

7 maart 2011

Op maandag 7 maart ondertekenden de gemeente Goedereede en ontwikkelaar Blijvend Goed een intentieovereenkomst. Blijvend Goed wil aan de huidige Dorpstienden in Ouddorp in verschillende fasen winkelruimte en woningen toevoegen. Met deze overeenkomst geven beide partijen aan het schetsplan verder te willen uitwerken. Ontwikkelaar Blijvend Goed ontwikkelt een plan voor het realiseren van winkelruimte en woningen in verschillende fasen rond de parkeerplaats Dorpstienden in Ouddorp.

De eerste fase bestaat uit de realisatie van een nieuwe locatie voor supermarkt Albert Heijn, vijftien woningen en een parkeergarage onder het gebouw. Over de tweede fase is nog niet zoveel bekend. Deze fase dient nog verder uitgewerkt te worden. Ook de huidige parkeerplaats zal opnieuw worden ingericht en er zal een doorsteek van de Weststraat/Dorpsweg naar de parkeerplaats worden gerealiseerd.

Op 6 januari 2011 vond hierover een informatieavond plaats in zalencentrum Dorpstienden. Op 27 januari 2011 gaf de gemeenteraad aan dat hij in principe achter het initiatief van Blijvend Goed staat, waarbij er voorrang wordt gegeven aan de eerste fase terwijl de tweede fase verder uitgewerkt wordt.

De gehele ontwikkeling wordt meegenomen in een nieuw bestemmingsplan. De gemeente communiceert de procedure naar de belanghebbenden via onder meer de website van de gemeente. Blijvend Goed wil graag in het begin van 2012 starten met de bouw van de eerste fase; de nieuwe locatie voor de Albert Heijn en de vijftien woningen.