Hans Klepper 25 jaar raadslid Goedereede

28 april 2011

Op 29 april 1986 werd de heer J. (Hans) Klepper raadslid voor de SGP in de gemeente Goedereede. Het is dus vandaag precies 25 jaar dat Hans Klepper raadslid is. Daarnaast is hij vanaf 29 april 1986 t/m 21 november 1996 wethouder geweest. Zonder compleet te zijn konden de volgende geledingen van de SGP rekenen op de bestuurlijke inbreng van Klepper: de landelijke Stichting Voorlichting en Vorming van de SGP, de gemeentelijke SGP kiesvereniging van Goedereede (bestuurslid vanaf 1987 tot 2006); SGP fractieberaad Goeree Overflakkee (voorzitter van 1987 tot heden) en de commissie Publiciteit van de SGP in Goedereede. Op 28 april 2006 ontving hij de versierselen behorend bij Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Deze lijst zou nog aangevuld kunnen worden met o.a.: Landinrichtingscommissie Ouddorp West (voorzitter van 1987 tot 1997); het waterschap Goeree Overflakkee, nu Hollandse Delta (hoofdingeland van 1994 tot heden en waarvan v.a. 1-1-2005 als heemraad/loco-dijkgraaf); RST Zorgverleners (lid plv. voorzitter van de Raad van Toezicht vanaf 2003 tot heden). Daarnaast is hij vanaf 1987 tot heden actief als notabel in de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp. Daaraast is de heer Klepper jarenlang voorzitter geweest van het Rode Kruis, afdeling Goeree e.o.

Vanuit een interview dat de redactie SGP INFOBULLETIN in 1996 afnam, laat de heer Klepper zijn betrokkenheid bij het bestuur van de gemeente blijken. Onafgebroken was er geen vergadering gemist, en afgezien van ziekte is dat nog steeds zo. Voordat de heer Klepper wethouder werd in 1986, is hij werkzaam geweest bij Rijkswaterstaat en was betrokken bij de aanleg van de Delta-werken. Na opleiding van MULO, volgde hij op HBO-niveau, weg- en waterbouwkunde, met diverse cursussen op technisch gebied en management. Hij begeleidde ondermeer grote projecten bij de aanleg van de Haringvlietsluizen en de Stormvloedkering Oosterschelde. Daarna was hij werkzaam bij de EMGO, later ENECO.

Voordat hij wethouder werd, liep hij eerst 1,5 jaar stage bij de SGP-fractie. Tot dat moment had de heer Klepper nog nooit een raadsvergadering bijgewoond. Vanaf 1984 veranderde dat, toen hij gevraagd werd om eventueel wethouder te worden voor de SGP. Op dit moment is de heer Klepper de nestor van de raad (oudste in jaren raadslid) en is daarmee de plaatsvervangend voorzitter van de Goereesche raad. In die hoedanigheid leidde hij een aantal keren de raadsvergadering. Naast lid van het Presidium, is hij tevens plv. voorzitter van de commissie Publiekzaken. Daarnaast hanteert hij de voorzittershamer van de Stuurgroep Behoud Zelfstandigheid Goedereede.