In Memoriam J. Klepper

13 juni 2012

Op 12 juni 2012 overleed de heer J. Klepper in de leeftijd van 64 jaar. De heer Klepper heeft ruim 26 jaar deel mogen uitmaken van de gemeenteraad van Goedereede. Vanaf 29 april 1986 zat hij voor de SGP onafgebroken in de raad van Goedereede. Eerst als wethouder en vanaf 21 november 1996 als raadslid. Vanaf juni 1995 tot de fusie in 2005, maakte hij deel uit van het Waterschap Goeree-Overflakkee. Vanaf dat moment werd hij Heemraad/loco-Dijkgraaf van het Waterschap Hollandse Delta.

Daarnaast had hij tal van andere functies binnen en buiten de SGP voor o.a. de kerk en maatschappelijke instellingen. Voor de SGP kon men altijd een beroep op hem doen en met zijn bestuurlijke kwaliteiten voorzag hij velen van advies. De heer Klepper ervaarde het als een roeping om raadslid te zijn voor de SGP en daarmee de beginselen van de SGP te vertalen naar de hedendaagse samenleving. Vanwege gezondheidsredenen trad de heer Klepper op 7 juni 2012 terug als raadslid. Helaas kon hij daar zelf niet meer bij zijn. Uit handen van burgemeester G. v.d. Velde ontving hij de gouden gemeentepenning. Eerder, in 2006, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ook als partij zijn we hem dank verschuldigd voor de wijze waarop hij onze partij heeft gediend. We bidden zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen toe, dat de Heere hen wil troosten en ondersteunen in dit smartelijk verlies. Dat het voor ons allen een roepstem mag zijn om altijd voor- en toebereid te zijn, want ook wij kunnen spoedig opgeroepen worden om verantwoording af te leggen van ons rentmeesterschap. Dan gaat het niet alleen om hetgeen we gedaan hebben. Maar ook om hetgeen we nagelaten hebben, ook in ons bestuurlijk werk.

Bron: P.C. Grinwis (fractievoorzitter SGP Goedereede)