Publiekversie economische visie Kop van Goeree

25 juli 2012

De economische visie ‘nieuw economische elan’ met bijbehorend uitvoeringsprogramma is in november 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. Via de onderstaande animatie (link) kunt u de publieksversie van de visie bekijken. Dit boekje geeft een inspirerend beeld van de aanwezige economische sectoren op de Kop van Goeree en hun ontwikkelkansen. De eigen identiteit van de Kop van Goeree staat hierbij als positieve kracht centraal.

Gemeente en bedrijfsleven werken, deels gezamenlijk, deels zelfstandig aan de versterking van de economische kracht van Goedereede. De gemeente investeert, faciliteert en stimuleert. Vanuit de markt leveren vele partijen individueel een bijdrage aan de ontwikkeling van de Goereese economie. Overkoepelend hebben partijen zich georganiseerd in verschillende koepelorganisaties. Een belangrijke is het Innovatieplatform Kop van Goeree.

Om synchroniciteit te bereiken in investeringen, elkaar te inspireren en scherp te houden in rol en verantwoordelijkheid ontmoeten investeerders en overheid elkaar in diverse overlegmomenten. De gemeente hecht veel waarde aan deze momenten en levert haar bijdrage om ze zo productief mogelijk te laten verlopen.

De visie is opgesteld in goede samenwerking met ondernemers in Goedereede, koepelorganisaties en andere overheden, zoals de provincie en buurgemeenten. Met deze partijen, die net als de gemeente investeren in een economisch goede toekomst van Goedereede, zal ook in de uitvoering van de visie nauw worden samengewerkt.

>> Lees de publieksversie Economische Visie Kop van Goeree…