Gratis opfriscursus ‘Fietsen voor senioren’ op 17 en 24 oktober in Goedereede

30 september 2024

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met gemeente Goeree-Overflakkee, een gratis opfriscursus fietsen voor senioren en e-bikers. De cursus bestaat uit 2 dagdelen en is op donderdag 17 en 24 oktober van 9.00 tot 12.00 uur in Verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede (Jongkoenstraat 1).

Fietsen doen we al van jongs af aan. Het is leuk, duurzaam, gezond en het geeft een gevoel van vrijheid. Door de jaren heen is het verkeer veranderd, fietspaden worden drukker en er komen nieuwe vervoersmiddelen bij. Wanneer je ouder wordt, kan het fietsen lastiger worden en is de impact van een ongeval groter dan bij een jonger persoon. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je veilig kunt blijven fietsen.

Inhoud cursus: theorie en praktijk

Tijdens de opfriscursus leert u hoe u veilig omgaat met andere weggebruikers en krijgt u tips om fit te blijven tijdens het fietsen. De cursus biedt zowel theorie als praktijk. Het theoretische deel behandelt 4 onderwerpen die aan de hand van foto’s, video’s en stellingen besproken worden. Ook de verkeersregels komen hierbij aan bod. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Het praktijkonderdeel bestaat uit een fietsparcours, een les over de dode hoek en informatie vanuit een fysiotherapeut van Therapie en Bewegingscentrum Goeree en een fietsenmaker van Akershoek Fietsen uit Ouddorp. Voor sommige praktijkonderdelen is het nodig om een fiets mee te nemen, dus vergeet niet uw eigen fiets mee te brengen.

Aanmelden voor de cursus
Deelname aan de cursus is gratis. Er kunnen in totaal 20 deelnemers meedoen aan de cursus. Aanmelden kan via de website van Veilig Verkeer Nederland. Heeft u vragen? Mail dan naar steunpuntwest@vvn.nl.

Deze opfriscursus wordt aangeboden namens de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV-GO). Ook het Sportteam van gemeente Goeree-Overflakkee is hierbij betrokken.