Kort verslag presentatieavond 29 augustus 2024

2 september 2024

De eerste presentatieavond na het zomerreces stond in het teken van de omgevingsvisie. De gemeenteraad werd via een presentatie bijgepraat over het opstellen van de omgevingsvisie. Maar eerst waren er een viertal insprekers. De eerste inspreker sprak over het klokkenspel (carillon) in Dirksland wat sinds enige tijd stil is vanwege een klacht uit de omgeving. De tweede inspreker sprak over het afmeren van een schip voor opvang van asielzoekers in Middelharnis. Een derde inspreker sprak over het bestemmingsplan Veegplan 2023 waarin op een kavel in Melissant een bouwvlak wordt gerealiseerd. De laatste inspreker sprak over de omgevingsvisie.

Omgevingsvisie

Elke gemeente moet in het kader van de Omgevingswet een Omgevingsvisie gaan opstellen. Een Omgevingsvisie is een strategische visie, waarin de gemeente voor de lange termijn vastlegt wat haar doelen en ambities zijn voor de fysieke leefomgeving. De afgelopen tijd hebben inwoners van ons eiland kunnen reageren op scenario’s die waren voorbereid door de gemeente. De komende tijd verwerkt de gemeente datgene wat opgehaald is bij de inwoners in een visie die ter zijner tijd bij door de gemeenteraad vastgesteld zal worden.

Bent u nieuwsgierig naar de gedragen ideeën of de dilemma’s? Kijk dan zeker de presentatie een keer terug via onderstaande link.