Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman en leerlingen van SBO Het Kompas ontbijten samen

11 oktober 2024

Het was donderdag 10 oktober in de vroege ochtend al gezellig druk op het gemeentehuis in Middelharnis. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kreeg hoog bezoek voor het ‘Burgemeestersontbijt’. 12 leerlingen van SBO Het Kompas uit Middelharnis schoven bij haar aan om te genieten van een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt van bakkerij Van Harberden uit Melissant.

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij samen met de kinderen gesproken is over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Veel kinderen ontbijten niet, soms niet of ongezond. Het is belangrijk om hier aandacht voor te hebben, zodat ze leren wat een gezond ontbijt inhoudt. Want een volle maag is cruciaal voor een goede start van de schooldag. Ook hadden de leerlingen leuke vragen voor de burgemeester, zoals “Wat doet u als burgemeester?”, “Vervangt u wel eens een andere burgemeester?” “Wat is uw lievelingskleur” en “Naar welk land wilt u nog op vakantie?”. De vragen leverden leuke gesprekken op. Het was een geslaagde ochtend!

Ook vertelde de bakker de leerlingen wat er zoal in brood zit en dat het graan geteeld is op Flakkee en gemalen tot meel in een Ouddorpse Molen. Omdat het tarwe niet uit het buitenland komt, maar gewoon van Goeree-Overflakkee, is dit goed voor het milieu. Het duurzame aspect sluit goed aan bij SBO Het Kompas, die sinds kort een Eco-School geworden is. De school is actief in het verduurzamen op allerlei manieren, zoals onder andere het scheiden van afval en de aanleg van een eigen moestuin.

Over het Burgemeestersontbijt
Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 245 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Met het Burgemeestersontbijt is er aandacht voor het belang van een goed ontbijt.