Voorzitter Voogd diende als bestuurslid 22 jaar de SGP

15 maart 2011

Op dinsdag 15 maart j.l. nam de voorzitter van de SGP kiesvereniging, de heer A. Voogd, afscheid van het bestuur. Algemeen Adjunct Klaas Soeteman sprak hem toe en memoreerde de jaren die de heer Voogd in het bestuur had gezeten. Op 16 februari 1989 kwam de heer Voogd in het bestuur. Vanaf 5 april 2005 hanteerde hij de functie als voorzitter. Namens bestuur, fractie en andere geledingen sprak de heer Soeteman de dank uit voor de betrokkenheid van de scheidende voorzitter.

http://www.sgp-go.nl/nextgen/photo/20110315afscheid-avoogd.jpgLees hieronder het volledige afscheidswoord:
‘Vanavond nemen wij afscheid van onze voorzitter dhr. Voogd. Heer Voogd, vele jaren heeft u zitting mogen nemen in de het bestuur van de plaatselijke SGP kiesvereniging van de gemeente Goedereede. Als ik goed ben ingelicht bent u op 16 februari 1989 in het bestuur gekomen en bent u vanaf 5 april 2005 voorzitter. Een periode van 22 jaar. Dit is een hele tijd. Een tijd waarin heel veel is gebeurd binnen de SGP plaatselijk gezien maar ook provinciaal en landelijk gezien. Verschillende wethouders, raadsleden en bestuursleden heeft u zien komen en gaan in onze gemeente. Diverse malen was u ook te vinden op de publieke tribune en leefde u mee met de politiek en de SGP raadsleden en wethouders. Grote betrokkenheid en inzet door u getoond voor de plaatselijke politiek.

Op persoonlijk vlak zijn er ook diverse zaken gebeurd. Vreugdevolle zaken waarop dankbaar teruggekeken mag worden. Maar ook waren er de zorgen over de gezondheid na het ernstige ongeval op lichamelijk en geestelijk vlak. Moeilijke periode maar de Heere heeft in Zijn gunst nog bewaard en gespaard en u mocht het werk weer ter hand nemen ook binnen de SGP. En dan nu het afscheid van een lange reeks van jaren dat u mocht zitten in het bestuur van de SGP.

Namens bestuur en ook namens fractie en alle andere geledingen binnen de SGP willen wij u hartelijk dankzeggen voor het vele werk dat u heeft mogen doen voor de plaatselijke kiesvereniging. U deed uw werk nauwgezet en met grote inzet en met getrouwheid. Het is de Heere geweest die u de kracht, de wijsheid en de liefde voor heeft gegeven om dit werk te mogen doen.

Wij bidden u samen met uw vrouw bij het klimmen der jaren al het goede en Gods onmisbare zegen toe in het verdere van uw leven en dat u nog vele jaren voor elkaar en voor de kinderen en kleinkinderen gespaard mag blijven is onze bede. Hoewel het werk voor de SGP er nu af is blijft er voor u toch nog genoeg te doen daar u in het ambt van diaken uw krachten nog mag geven. De Heere zij u ook in deze nabij en goed en geve alles wat nodig is om in deze in afhankelijkheid van hem uw ambt te vervullen tot opbouw van de gemeente en tot heil van de naaste en tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Namens bestuur een kleine attentie overhandigen. Staat niet in verhouding met het vele werk wat verricht is maar een waardering. Ook nog een bloemetje voor uw vrouw die u toch ook vele uren heeft moeten missen’.

Bron: SGP Kiesvereniging Goedereede