Petitie tegen herindeling

23 februari 2012

De Stichting Herindeling NEE! Burgercomité Goedereede heeft nu ook bedrijven en organisaties binnen de gemeente Goedereede benaderd met een oproep om hun stem te laten horen tegen de herindeling. Door aandacht te vragen voor de extra kosten, die na een herindeling voelbaar zullen zijn voor deze organisaties, hopen zij een nog bredere steun te krijgen voor hun protest tegen deze van boven opgelegde geldverslindende herindeling. Vorige week werd huis-aan-huis een brief verspreidt waarbij burgers die tegen de herindeling zijn werden opgeroepen de petitie te ondertekenen. Dit kan ook via internet.

Niet alleen zal de opbrengst van de toeristenbelasting niet meer ten goede komen aan de recreatieondernemers op de Kop van Goeree ook de kosten voor vergunningen, faciliteiten etc. zullen hoger uitvallen. Om van de te verwachte verhoging van de OZB en de WOZ nog maar te zwijgen. “In Rozenburg is na herindeling de OZB 100% tot 205% gestegen”, aldus Hans Klijn, voorzitter van het Burgercomité, “dat wil je alleen je burgers niet aandoen, maar ook onze bedrijven worden hierdoor ernstig bedreigd.”

Het aanvragen van vergunningen zal niet alleen langer duren ook zullen ze duurder worden. Voor lokale liefdadigheid- of culturele instellingen zal het zeker moeilijker worden om nog een graantje mee te pikken uit de subsidiepot. “Het aantal instellingen is straks veel groter, terwijl de financiën naar verwachting minder zullen zijn,” zegt Klijn.

Het Burgercomité roept burgers, bedrijven en organisaties op om de petitie te tekenen tegen de dreigende herindeling van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee. De petitie is te vinden op http://neetegenherindeling.petities.nl

Inwoners van de gemeente Goedereede kunnen gebruik maken van de achterzijde van de petitiebrief. De huis aan huis gestuurde envelop is tevens een retourenvelop, gelieve deze te frankeren en terug te sturen of in te leveren bij het Burgercomité of de politieke vertegenwoordigers van de SGP, VGB, PvdA en de ChristenUnie. De petitiebrief is ook te downloaden op de website van het Burgercomité http://www.neetegenherindeling.nl