Kom ook naar de hoorzitting op 23 maart in De Staver over de herindeling

19 maart 2012

Alle inzet van de gemeente Goedereede en andere organisaties ten spijt, is het wetsvoorstel tot de vorming van één gemeente Goeree-Overflakkee inmiddels bij de Tweede Kamer beland. Als onderdeel van de procedure tot behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer brengt de vaste commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer op vrijdag 23 maart aanstaande een werkbezoek aan Goeree-Overflakkee. Wij roepen u op om tijdens de hoorzitting van de vaste commissie Binnenlandse Zaken aanwezig te zijn! De hoorzitting vindt plaats op 23 maart om 14.30 uur in De Staver te Middelharnis.

Vrijdagmorgen 23 maart zal de vaste commissie Binnenlandse Zaken met een bus een rondrit maken over het eiland. Zodra de route bekend is zal deze op www.goedereede.nl bekend worden gemaakt. U kunt langs de route gaan staan om uw opvatting over de voorgenomen gemeentelijke herindeling van Goeree-Overflakkee kenbaar te maken.Vrijdagmiddag 23 maart zal de vaste commissie Binnenlandse Zaken in De Staver in Middelharnis een openbare hoorzitting houden. Voor de hoorzitting zijn de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders aangemeld als sprekers. Er zal een toelichting worden gegeven op de schriftelijke reactie die de gemeente heeft ingestuurd op het wetsvoorstel. Individuele inwoners van Goeree-Overflakkee zijn welkom tijdens de hoorzitting, maar hebben helaas geen spreekrecht.

Wij roepen u op om tijdens de hoorzitting van de vaste commissie Binnenlandse Zaken aanwezig te zijn! De hoorzitting vindt plaats op 23 maart om 14.30 uur in De Staver te Middelharnis.

We vragen u zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer. U kunt ook gebruik maken van gratis busvervoer dat door de gemeente wordt georganiseerd. De bussen rijden volgens onderstaande regeling:

  • 13.00 uur bushalte Bernhardweg Ouddorp
  • 13.10 uur bushalte Stationsweg Ouddorp
  • 13.20 uur bushalte Goedereede (Vissersweg)
  • 13.30 uur busstation Stellendam (bij rotonde noord)
  • 13.50 uur aankomst De Staver te Middelharnis

Na de hoorzitting om circa 16.00 uur rijden de bussen weer via dezelfde route terug naar de gemeente Goedereede. De inzet van de bussen moet gepland worden. Daarom vragen we u om uiterlijk dinsdag 20 maart door te geven als u van het gratis busvervoer gebruik wenst te maken. Dan kan via het KlantContactCentrum (KCC) van de gemeente op (0187) 49 15 00 of per e-mail kcc@goedereede.nl. Graag vermelden: uw naam, met hoeveel personen u mee wilt en bij welke bushalte u instapt.

Op deze website zal donderdag 22 maart het laatste nieuws over het busvervoer vermeld worden en eventuele nadere mededelingen worden gedaan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, Dick Koppenol. Hij is telefonisch bereikbaar op (0187) 49 77 48 of via dkoppenol@goedereede.nl.

We zien u graag tijdens de hoorzitting op 23 maart!

Bron: Gemeente Goedereede.