Een goede start voor de allerjongsten op Goeree-Overflakkee!

27 maart 2012

Op dinsdag 27 maart 2012 ondertekenden de vier gemeenten van Goeree-Overflakkee en diverse betrokken partners het convenant voor de uitvoering van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Door deze samenwerking krijgen alle kinderen op Goeree-Overflakkee de kans zich optimaal te ontwikkelen. Op dinsdag 27 maart werden op symbolische wijze handtekeningen gezet onder de intenties en afspraken met betrekking tot de uitvoering van de VVE. Namens de vier gemeenten ondertekende wethouder Peter Feller, portefeuillehouder jeugd en maatschappelijke ontwikkeling, het convenant.

Met de komst van de Wet Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (Wet OKE), moeten gemeenten alle doelgroepkinderen goede voorschoolse educatie aanbieden. De ambitie van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee is om voor eind 2015 alle doelgroepkinderen te bereiken met een VVE programma.

Hiervoor ontwikkelden de gemeenten de beleidsnotitie ‘Een goede start voor de allerjongsten’. Met deze notitie willen de vier gemeenten, samen met alle partners die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, maatwerk leveren en ambities planmatig vormgeven en verankeren. De uitvoering van deze notitie leidt tot een stevig fundament voor de kwaliteit van de afspraken over de samenwerking rondom zorg en voorschoolse educatie op Goeree-Overflakkee.

Op dinsdag 27 maart werden op symbolische wijze handtekeningen gezet onder de intenties en afspraken met betrekking tot de uitvoering van de VVE. Namens de vier gemeenten ondertekende wethouder Peter Feller, portefeuillehouder jeugd en maatschappelijke ontwikkeling, het convenant.

Daarnaast ondertekenden alle betrokken partijen het convenant. In het convenant worden gezamenlijke afspraken gemaakt om de beleidsnotitie ‘Een goede start voor de allerjongsten’ uit te voeren. De notitie sluit aan bij de landelijke ontwikkelingen èn bij lokale behoeften op het eiland. Invoering van de beleidsnotitie leidt tot afspraken over de afstemming van activiteiten binnen elke woonkern. Daarnaast zorgt de notitie voor de verbetering van de samenwerking rondom de educatieve lijn en de zorglijn binnen de voor- en vroegschoolse educatie.

Bron: Gemeente Goedereede.