Gouden penning bij afscheid Hans Klepper

7 juni 2012

Op 7 juni 2012, werd afscheid genomen van de heer J. Klepper, die om gezondheidsredenen zijn werk als raadslid moest stoppen. De heer Klepper heeft ruim 26 jaar deel mogen uitmaken van de gemeenteraad van Goedereede. Vanaf 29 april 1986 zat hij voor de SGP onafgebroken in de raad van Goedereede. Eerst als wethouder en vanaf 21 november 1996 als raadslid. Daarnaast had hij tal van andere functies binnen en buiten de SGP.

Met een drietal toespraken van respectievelijk, de heer H. v.d. Meer (vanuit de gemeenteraad), de heer P.C. Grinwis (vanuit de SGP-fractie) en van de burgemeester mevr. G.J. van der Velde, werd stil gestaan bij zijn werk als raadslid. Voor het vele werk ontving hij vrijdagmorgen uit handen van de burgemeester de gouden gemeentepenning.

Voor de SGP kon men altijd een beroep op hem doen en met zijn bestuurlijke kwaliteiten voorzag hij velen van advies. In de fractie hielt hij vooral de hoofdlijn in de gaten. De fractieleden liet hij vrij om in de commissies en in de raad op hun eigen wijze de standpunten te verwoorden. Als fractie zijn we hem dan ook veel dank verschuldigd voor het vele werk wat hij (vooral achter de schermen) verzette.

De gemeenteraadsvergadering had altijd voorrang bij hem. Zo was het een aantal jaren geleden, dat hij ‘s middags bij het Waterschap misstapte op de trap waardoor hij nog die middag in het gips belandde. Vervolgens liet hij, zonder eerst naar huis te gaan, zich afzetten bij het gemeentehuis om daar de raadsvergadering bij te wonen.

In de brief die hij onlangs scheef aan de gemeenteraad gaf hij aan, wat de drijfveer was om gemeenteraadslid te zijn. Klepper ervaarde het als een roeping. En een roeping voor een SGP-er weegt zwaar. De Overheid is immers een dienaresse van God, en de samenleving als zodanig inrichten is hieraan inherent. Steeds was er het besef dat de SGP een boodschap heeft voor de samenleving. Een Boodschap (met een hoofdletter) die op tal van terreinen van toepassing is. En dan ging het niet alleen om de zondag en de heiliging van die dag, maar ook het feit dat de samenleving en overheid, oog voor elkaar dient te hebben.