Mooie gesprekken op de Holle Bolle Avondmarkt Sommelsdijk

24 augustus 2024

Op vrijdag 23 augustus was de SGP aanwezig op de Holle Bolle Avondmarkt in Sommelsdijk. Fractieleden gingen met veel bezoekers in gesprek over verschillende zaken die van belang zijn voor inwoners. Naast het bekende promotiemateriaal was er een verfrissend versgeperst sapje dat werd gepresenteerd onder de noemer: ‘SGP, voor een verfrissend geluid!’

Bezoekers konden aan de hand van het verdelen van muntjes, hun prioriteiten kenbaar maken. Men kreeg 5 muntjes die men kon verdelen over verschillende onderwerpen. Zo was de SGP benieuwd welke keus de inwoners maakten. Aan de hand van deze keuze werd verder het gesprek gevoerd. Van de 6 thema’s was het bouwen van betaalbare woningen veruit de grootste. Een thema waar de SGP zich al jarenlang samen met de wethouder op in zet. Zo zullen er tot 2030 nog ca 2000 huizen kunnen worden gebouwd op het eiland. De plannen hiervoor zijn grotendeels al gereed en op sommige plaatsen al zichtbaar.

Meer gereserveerd stond men tegen het bouwen van een nieuw gemeentehuis. Maar met de uitleg dat berekeningen uitwijzen dat de twee locaties nu meer kosten dan 1 nieuwe, en dat het inmiddels 40 oude gemeentehuis veel onderhoud nodig heeft, stelde men hun mening veelal bij.

De SGP kan terugzien op een geslaagde dag met veel gesprekken met inwoners en recreanten. Het leverde in ieder geval mooie punten op die meegenomen kunnen worden in het te voeren beleid.