Open dag Proeftuin Van Pallandtpolder – vrijdag 6 september

28 augustus 2024

Vrijdag 6 september opent de Proeftuin Van Pallandtpolder de deuren voor alle agrarisch ondernemers op het eiland. Tijdens deze landelijke Demodag Duurzame Landbouw van de Groene Vonk zijn in de ochtend de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van suikerbieten, mais en voederbieten te ontdekken. Tijdens het middagprogramma komen onderwerpen als natuurinclusieve inrichting van akkers, het gebruik van hoogwaardig zelf geteeld ruwvoer, regeneratieve landbouw, en grasklaverteelt in een akkerbouw bouwplan aan bod. De open dag start om 10.15 uur.

In de ochtend worden ondernemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en bezoeken ze de KWS-demovelden in de Proeftuin. Het middagprogramma staat in het teken van de samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw.  Ook zijn er demonstraties in de proefvelden en presentaties over belangrijke ontwikkelingen in de landbouwsector. Bezoekers kunnen kiezen tussen een akkerbouw- of melkveehouderij ronde.

Tijdens de dag is er ook genoeg mogelijkheid om met elkaar en met specialisten van de verschillende organisaties in gesprek te gaan. Organisaties als KWS, CZAV, de Heus, Vereniging Natuur en Landschapsbescherming Goeree Overflakkee – NLGO, Sovon Vogelonderzoek Nederland, het Louis Bolk Instituut, studenten en docenten van de onderwijsinstellingen Lentiz en RGO en de ondernemers van de Van Pallandtpolder zijn aanwezig tijdens de Open Dag.

De Proeftuin Van Pallandtpolder op het eiland Goeree-Overflakkee is dé plaats waar vernieuwende en duurzame landbouw, natuur, recreatie en onderwijs samenkomen. Drie agrarische ondernemers werken hier samen met de gemeente, onderwijs, natuurorganisaties en onderzoeksinstellingen aan nieuwe duurzame vormen van landbouw. Zo willen ze bij dragen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector.

Aanmelden kan via deze link: https://www.degroenevonk.nl/aanmelden-demodag, of via de QR code.

QR code aanmelden open dag  Proeftuin Van Pallandtpolder

Programma

10.15 uur tot 12.00 uur KWS demonstratie suikerbieten, voederbieten & mais
Lunch
13.00 uur tot 15.00 uur Samenwerking melkveehouderij & akkerbouw: Proeven en demonstraties: o.a. natuurinclusieve inrichting, veldbonen & voeder- en suikerbieten, kunstmestproeven grasklaver en aardappels & kringloop tussen melkveehouderij en akkerbouw (CZAV, SOVON, LBI, KWS, NLGO, Lentiz MBO & De Heus)
Netwerkborrel