Verkeer leer je door te oefenen

4 oktober 2024

 

Henk van Putten (wethouder en ambassadeur verkeersveiligheid van Goeree-Overflakkee) is er met vertegenwoordigers van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland en de ANWB op bezoek voor de officiële opening van het Verkeersplein, dat op het plein van de school is aangebracht. In september en oktober worden in Zuid-Holland in totaal zeven van deze pleinen geopend.

“Zwemmen leer je door zwemlessen, en verkeer door praktische verkeerslessen”, zo concludeert Henk van Putten samen met de ruim 200 op het plein verzamelde leerlingen van de school. “En daarom ben ik blij, dat jullie met dit oefenplein aan de slag gaan”.

Samenwerking ANWB en ROV Zuid-Holland
Het Verkeersplein is een initiatief van de ANWB, dat door ROV Zuid-Holland is omarmd. “Verkeer leer je als kind vooral door kilometers te maken, lopend en op de fiets. En dat vergt een goede voorbereiding in een veilige omgeving, zoals het plein”, aldus Ada Aalbrecht (ROV Zuid-Holland).Het verkeersplein bevat onder andere een rotonde, en een zebrapad.
Landelijk zijn er dit jaar ruim 300 scholen genomineerd voor een Verkeersplein, 55 hiervan in Zuid-Holland. Van 13 t/m 31 mei kon iedereen zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete school. Uiteindelijk hebben landelijk bijna 90.000 mensen hun stem uitgebracht, waarvan 19.671 in Zuid-Holland. In samenwerking tussen de ANWB en het ROV zijn in totaal zeven scholen in Zuid-Holland geselecteerd, in iedere regio een. Daarbij is er niet alleen gekeken naar het aantal stemmen, maar ook naar de motivatie van de school.  De School met de Bijbel kwam als beste uit de bus in Goeree-Overflakkee.

Een punt maken van nul
Het financieel mogelijk maken van de Verkeerspleinen en inzet op het programma SCHOOL op SEEF voor verkeersveiligheid en educatie in het basisonderwijs zijn onderdelen van de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Met deze aanpak werkt het ROV Zuid-Holland samen met de regio Goeree-Overflakkee, de zes andere regio’s in Zuid-Holland en andere partners eraan veilig gedrag in het verkeer tot norm te maken in de provincie, zodat iedereen elke dag veilig thuiskomt.

Meer informatie:
Meer informatie over de Verkeerspleinen, SCHOOL op SEEF en Maak een Punt van Nul is te vinden op www.maakeenpuntvannul.nl en schoolopseef.nl.